SOCIAL ANSVARLIGHED

Vores mål

Vi har bedt alle vores leverandører om at operere i overensstemmelse med vores code of conduct, der kræver, at leverandørene arbejder hen imod at tilpasse sig FN's 17 verdensmål, for en miljørigtig udvikling.

I øjeblikket udgør certificerede materialer 90% af vores sortiment, og målet er 100% i 2023.

…

Vi er GOTS certificeret. Hvilket betyder at vores produkter produceres ud fra Global Organic Textile Standards, som vi er meget stolte af. Licensnummer 200026.

Hvad er certificeringer?

De små ikoner optræder nemlig i tiltagende grad på websites, vaskemærker, hangtags og emballage.
Men hvad betyder det egentligt, at dit tøj er certificeret? Er det troværdigt? Og hvordan kan det være en hjælp for dig?

Alle vores styles er skabt med fokus på miljøet og en CO2-neutral fremtid i tankerne. Vi går ind for at være et Low Impact Brand, som overordnet set betyder, højere kvalitet, tidsløse designs, ansvarlig produktion og mindre forbrug. 

Vi er GOTS Certificeret

På de produkter der er GOTS certificeret tilbyder vi en økologisk produktion, udelukkende bestående af tekstiler, der indeholder mindst 70% organiske fibre.

Når vi vælger økologisk bomuld, der er GOTS-certificeret, skyldes det, at konventionel bomuldsproduktion er behæftet med en lang række udfordringer. Oftest er det svært at få viden om, hvor og hvordan bomulden er dyrket og forarbejdet, og ligeledes er det svært at få indsigt i de sociale forhold, det er foregået under. Konventionel bomuld udgør også verdens mest sprøjtede afgrøder, med store konsekvenser for den lokale biodiversitet og de lokale vandmiljøer til følge.

Bomuld der er GOTS-certificeret dyrkes derimod efter økologiske principper, med udførlige krav til minimering af spild og udledninger, anvendte indholds- og farvestoffer, tekstilets holdbarhed og de sociale produktionsvilkår i hele værdikæden.

Tencel & Eco-Vero

Tencel og Eco-Vero produceres af den østrigske virksomhed Lenzing, og er egentligt navnet på to varemærker, der hver især udgør et bedre alternativ til traditionel viskose.

Ligesom traditionel viskose, fremstilles de af regenererede plantefibre, men hvor produktionen tidligere har været forbundet med en række udfordringer i form af blandt andet kradse kemikalier, forurening af vandmiljøer og manglende fibersporbarhed, har Lenzing formået at udvikle et lukket kredsløb, hvor opløsningsstoffer og vand genanvendes, og hvor fibrene indhentes fra certificeret bæredygtigt skovbrug.

Ansvarligt Uld

Uld er et fantastisk materiale med en lang række fordelagtige brugsegenskaber, men desværre er det ikke al uld, der produceres med dyrevelfærd for øje.

Vores uld kommer derfor fra certificeret ansvarlige gårde, hvor dyrenes velbefindende er i centrum. Blandt andet betyder dette, at dyrene skal holdes fri af sult, tørst, ubehag, frygt, smerte, skade og sygdom, samt at de skal have frihed til at udøve naturlig adfærd.

Derfor er eksempelvis mulesing heller ikke tilladt.
I tillæg stilles der krav til driften af landbrugsarealerne, dyrene lever på, herunder i relation til beskyttelse af jordens sundhed og biodiversitet.

Genanvendte Materialer

Sporbarhed og ansvarlighed er afgørende for os, og derfor anvender vi kun genanvendte materialer, vi kan indhente udførlig dokumentation på. Foruden at sikre os, at der rent faktisk er tale om genanvendte fibre, er det nemlig vigtigt for os at kunne stå inde for tekstilernes sundhed, miljøpåvirkning og sociale profil, herunder ansvarlige arbejdsforhold, -timer og lønninger, samt mulighed for kollektiv forhandling.

Vi anvender i øvrigt kun syntetiske genanvendte materialer som genanvendtpolyester, når vi mener, at det kan udfylde et funktionelt behov. Din komfort og brugsoplevelse er nemlig afgørende for, om vores styles får et godt og langt brugs-liv.

“ Vi ønsker en ansvarlig fremtid, så vi kan passe på vores planet ”
…

THE PLASTIC BANK

Vi støtter seje Plastic Bank

Vi har i år 2021 igen indgået et langvarigt samarbejde med The Plastic Bank, hvor vi har doneret yderligere $10.000 USD.
Gennem dette år, vil vi være med til at fjerne 20.000 kg plastik fra havene.

Hvorfor Plastic Bank?

Det er vigtigt for os, at støtte velgørenhedsorganisationer og samarbejde med mennesker, der har den samme intention som vores egen. At mindske forbruget, tænke over spild og minimere affald og restvarer.

Vi håber at FMGC industrien vil begynde at tænke på unødvendigt overforbrug, hvordan vi kan genbruge materialer og hvordan vi kan omstrukturere processerne i værdikæden med flere ansvarlige initativer.

The Plastic Bank er en velgørenhedsorganisation der holder begivenheder rundt omkring i verden, hvor man sammen samler plastik op fra havene og alle kan deltage.

Ved at deltage i disse begivenheder får man $0,5 for hvert kilo plastik man samler.

I hele det her velgørenhedsprojekt skaber The Plastic Bank altså både socialt samvær, arbejdspladser til dem der har behov for det og så fjerner de i fællesskab vores plastik op fra havene.

“ For hver ordre I laver hos os, fjernes 4 kilo plastik fra havet ”

Vi skal blive bedre

Vi bliver nødt til at tænke over vores handlinger. Vi synes The Plastic Bank er en enorm vigtig organisation, som vi er stolte af at støtte.

Vi synes tiden er inde til, at vi alle stopper med at smide plastik på vejene, i skovene, ved havet - generelt burde menneskeligheden være i stand til at holde på deres affald og vente til de står overfor en skraldespand.

The Plastic Bank samler ikke blot plastik op fra havene og skaber sociale miljøer.
Den indsamlede plastik bliver genfødt som "Social Plastic", hvilket betyder, at plastikken bliver reintegreret til produkter og emballage. Dette skaber en cirkulær værdikæde, imens man hjælper dem der indsamler plastikken.

Haiti Impact Program

I samarbejde med Expo 2020, ønskede Haiti Environment Education Program at uddanne og belønne børn for at være formænd for forandringer i deres samfund. 

The Plastic Bank ambassadører besøger regelmæssigt lokale skoler i Haiti, for at forbedre uddannelser indenfor miljø og samfund. De studerende lærer forskellige fremgangsmåder for at holde jorden sund, samt lærer de om interaktive spil i henhold til bæredygtighed. 

Derudover er der placeret indsamlingsbakker på alle skoler de besøger, så de studerende har mulighed for at øve sig i at indsamle genbrug i skolen. De studerende synes, at genbrug er gjort til en sjov ting og har endda videregivet det til deres forældre. 

The Haiti Environment Education Program belønner de studerende med skoletimer og genopladelige lys for deres engagement.

Fremtiden er så lovende, netop fordi disse stjerner leder vejen. 

“ Vi bygger etniske økosystemer i kystsamfund og genbehandler materialer til genindføring i den globale forsyningskæde inden for produktion. ”