Hvad er certificeringer egentligt?

De små ikoner optræder nemlig i tiltagende grad på websites, vaskemærker, hangtags og emballage.
Men hvad betyder det egentligt, at dit tøj er certificeret? Er det troværdigt? Og hvordan kan det være en hjælp for dig?

Vores vision

I øjeblikket udgør certificerede materialer 80% af vores sortiment, og målet er 100% i 2022.

Certificeringer sikrer gennemsigtighed. De viser, at vi har indsigt i og tager ansvar for vores tøjs tilblivelse og påvirkning, og de er vores hjælp til dig, så du forhåbentligt lettere kan vælge i henhold til dine ønsker og værdier.

Selve certificeringsprocessen beror nemlig på gennemgange foretaget af uafhængige tredjeparter, så du kan vide dig sikker på, at vi og voresleverandører sætter handling bag vores ord.

GOTS Certificering

Når vi vælger en GOTS-certificeret økologisk bomuld, skyldes det, at konventionel bomuldsproduktion er behæftet med en lang række udfordringer. Oftest er det svært at få viden om, hvor og hvordan bomulden er dyrket og forarbejdet, og ligeledes er det svært at få indsigt i de sociale forhold, det er foregået under. Konventionel bomuld udgør også verdens mest sprøjtede afgrøde, med store konsekvenser for den lokale biodiversitet og de lokale vandmiljøer til følge.

GOTS-certificeret bomuld dyrkes derimod efter økologiske principper, med udførlige krav til minimering af spild og udledninger, anvendte indholds- og farvestoffer, tekstilets holdbarhed og de sociale produktionsvilkår i hele værdikæden.

Tencel & Eco Vero

Tencel og EcoVero produceres af den østrigske virksomhed Lenzing, og er egentligt navnet på to varemærker, der hver især udgør et bedre alternativ til traditionel viskose.

Ligesom traditionel viskose, fremstilles de af regenererede plantefibre, men hvor produktionen tidligere har været forbundet med en række udfordringer i form af blandt andet kradse kemikalier, forurening af vandmiljøer og manglende fibersporbarhed, har Lenzing formået at udvikle et lukket kredsløb, hvor opløsningsstoffer og vand genanvendes, og hvor fibrene indhentes fra certificeret bæredygtigt skovbrug.

Ansvarlig uld

Uld er et fantastisk materiale med en lang række fordelagtige brugsegenskaber, men desværre er det ikke al uld, der produceres med dyrevelfærd for øje.

Vores uld kommer derfor fra certificeret ansvarlige gårde, hvor dyrenes velbefindende er i centrum. Blandt andet betyder dette, at dyrene skal holdes fri af sult, tørst, ubehag, frygt, smerte, skade og sygdom, samt at de skal have frihed til at udøve naturlig adfærd.

Derfor er eksempelvis mulesing heller ikke tilladt.
I tillæg stilles der krav til driften af landbrugsarealerne, dyrene lever på, herunder i relation til beskyttelse af jordens sundhed og biodiversitet.

Genanvendte Materialer

Sporbarhed og ansvarlighed er afgørende for os, og derfor anvender vi kun genanvendte materialer, vi kan indhente udførlig dokumentation på. Foruden at sikre os, at der rent faktisk er tale om genanvendte fibre, er det nemlig vigtigt for os at kunne stå inde for tekstilernes sundhed, miljøpåvirkning og sociale profil, herunder ansvarlige arbejdsforhold, -timer og lønninger, samt mulighed for kollektiv forhandling.

Vi anvender i øvrigt kun syntetiske genanvendte materialer som genanvendtpolyester, når vi mener, at det kan udfylde et funktionelt behov. Din komfort og brugsoplevelse er nemlig afgørende for, om vores styles får et godt og langt brugs-liv.