Tøjdesigner støtter små, lokale butikkers overlevelse med crowdfunding

Camilla Balle, som driver tøjmærket Basic Apparel, har søsat en crowdfunding, hvor man målrettet kan støtte den lokale yndlings-butik med køb af gavekort.

Konceptet er, at forbrugerne lige nu køber et gavekort til deres lokale butik, som man kan indløse når butikkerne åbner igen. Gavekortet fungerer reelt som et lån til butikken, så det giver noget luft i en tid, hvor der ikke kommer mennesker i butikkerne.

Det er vigtigt, at vi bevarer troen på, at der på den anden side af krisen er sol, sommer og optimisme. For det vil der være! Det samfund vi har kæmpet for at bygge op, skal vi kæmpe for stadig består, når sommeren kommer. Det gælder for os alle sammen, lønmodtagere som selvstændige,” siger stifteren af Basic Apparel, Camilla Balle.

89 butikker er med i ordningen, og de forhandler alle Basic Apparel. Det er udelukkende små butikker, der ikke er med i kæder, og som derfor har ekstra meget brug for, at lokalsamfundet støtter dem. Den type butikker har ikke selv ressourcer til at etablere online gavekortløsninger og har ikke store markedsføringsmuskler til at fortælle om muligheden.

Gratis t-shirt oveni gavekortet

For at give en ekstra gulerod til at købe et gavekort, giver Camilla Balle og Basic Apparel en gratis, økologisk tee-shirt til køberen af gavekortet.

Vi håber at rigtig mange borgere derude kan se ideen i det her initiativ og har lyst til at bakke op. Vi skal passe på vores lokalsamfund, og derfor ser vi hellere at omsætningen går til små danske butikker end store udenlandske webshops,” siger Camilla Balle. 

Sådan støtter du din lokale butik

På hjemmesiden https://basicapparel.dk/pages/crowdfunding kan man købe et gavekort på mellem 200 og 2500 kr, hvor man i kommentarfeltet skriver, hvilken butik fra forhandlerlisten man ønsker at støtte, samt hvilken størrelse man ønsker sin tee-shirt leveret i.

Basic Apparel overfører herefter hele beløbet til den butik, forbrugeren har valgt at støtte og sender den gratis tee-shirt til forbrugeren.